Bespaar geldScherpe aanbiedingen
Actuele prijzenNieuwste telefoons
100% onafhankelijkBetrouwbaar vergelijken

Voorkom een BKR-registratie door een mobiel abonnement

Wat is een BKR-registratie

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Deze organisatie registreert alle leningen hoger dan € 250,- die Nederlanders afsluiten. Wanneer je dus een smartphone bij een abonnement neemt die meer dan € 250,- kost en je deze afbetaald met je abonnement, dan dient de aanbieder dit door te geven aan het BKR. Je wordt hierin opgenomen wanneer je een hypotheek of een andere soort lening afsluit. Ook als je rood kunt staan bij je bank, maar hier geen gebruik van maakt, wordt dit gezien als krediet. Het BKR wil voorkomen dat consumenten leningen aangaan welke zij niet kunnen betalen om consumenten te behoeden voor betalingsproblemen.

De nadelen van een BKR-registratie

Het nadeel van een BKR-registratie is dat het de hoogte van een nieuwe lening, krediet of hypotheek kan verlagen. Bij het aanvragen van een hypotheek bijvoorbeeld wordt er eerst gekeken bij het BKR of je een registratie hebt. Vervolgens wordt de hoogte van de hypotheek bepaald op basis van je inkomen én op basis van de leningen die je hebt. De hoogte van je hypotheek kan door de leningen die je hebt lopen vervolgens lager uitvallen. Wil je weten of je al een BKR-registratie hebt? Dan kun je je gegevens opvragen via bkr.nl

Daarnaast registreert het BKR ook of je geen betalingsachterstand hebt bij kredietverstrekkers. Wanneer je na de herinneringen en waarschuwingen alsnog niet hebt betaald, dan krijg je een negatieve BKR-registratie. Dit heeft gevolgen voor nieuwe leningen. Wanneer je netjes betaalt, dan krijg je geen negatieve registratie.

Registratie door een smartphone abonnement

Smartphone abonnementen waarbij een telefoon is inbegrepen van meer dan € 250,- worden gezien als een lening. Dit betekent ook dat er een inkomenscheck gedaan moet worden. Dit geldt alleen voor particuliere abonnementen, zakelijke abonnementen met toestel vallen hier niet onder.

Zo voorkom je een BKR-registratie

  1. Neem een sim only abonnement + los toestel
  2. Kies een abonnement met toestel onder de 250 euro
  3. Betaal het toestel af tot de grens van 250 euro

1. Neem een sim only abonnement met een los toestel

Wanneer je een los toestel koopt, maakt het niet uit hoeveel het toestel kost. Om te kunnen internetten, bellen en sms’sen kun je een sim only abonnement nemen. Een sim only abonnement is geen lening, dus zo voorkom je een BKR-registratie.

2. Kies een abonnement met toestel onder de 250 euro

Er zijn tegenwoordig talloze budget smartphones te vinden die minder dan € 250,- euro kosten en toch van een prima kwaliteit zijn. Zolang de adviesprijs van de mobiel die inbegrepen is in het abonnement dus lager is dan 250 euro, krijg je geen BKR-registratie.

3. Betaal het toestel af tot de grens van 250 euro

Wanneer je een mobiel abonnement wilt afsluiten waarbij de telefoon een waarde heeft die hoger is dan 250 euro, is het vaak ook mogelijk om een hoger eenmalig bedrag te betalen. Wanneer je een groot deel alvast afbetaald, dan blijft er minder over als lening. Kost het toestel bijvoorbeeld € 500,- dan kun je als eenmalig bedrag € 250,- betalen, zodat er € 250,- overblijft als lening. Zo kun je dus ook een BKR-registratie voorkomen.

Deel je mening met anderen:

Laat een reactie achter

Mobielgoedkoop.nl
Logo