Bespaar geldScherpe aanbiedingen
Actuele prijzenNieuwste telefoons
100% onafhankelijkBetrouwbaar vergelijken

Smartphone camera met optische zoom

Inzoomen zonder korrelige foto’s

Een smartphone cameralens met optische zoom maakt het mogelijk om in te zoomen zonder dat je inlevert op het aantal pixels. Dit in tegenstelling tot digitale zoom. Met digitaal inzoomen wordt er in feite een uitsnede gemaakt van de foto die je al had. Eigenlijk is dit dus hetzelfde als een foto uitsnijden op de computer. Een smartphone camera met optische zoom kan objecten dichterbij halen zonder in te leveren op de kwaliteit van de foto.

Welke smartphones hebben een lens met optische zoom?

Fabrikanten van smartphones realiseren zich dat jij de camera van je mobiel belangrijk vindt. Hier spelen ze dus op in door het continue verbeteren van de camerakwaliteit. Alleen op het gebied van optische zoom zijn er nog niet veel smartphones verkrijgbaar. Dit komt door de uitdaging die fabrikanten hebben om een zoomlens zo in te passen dat deze niet uitsteekt.

De onderstaande telefoons beschikken onder andere over optische zoom:

  • Asus Zenfone Zoom S | 2.3x
  • Apple iPhone 7+ & 8+ | 2x
  • Oppo R11 | 2x
  • OnePlus 5 | 1.6x

Zonder optische zoom toch objecten dichtbij halen

Heb je geen mobiel met optische zoom en wil je af van die wazige foto’s wanneer je in wilt zoomen? Dan is een voorzetlens, ook wel clip-on zoomlens genoemd de oplossing! Dit is een universele optische zoomlens die je eenvoudig op je telefooncamera kunt vastklemmen. Met zo’n telelens kun je objecten tot wel 8x uitvergroten.

Universeel, compact en handig voor op reis

Wil je geen grote spiegelreflexcamera meenemen, maar gewoon foto’s maken met je smartphone? Dan is deze compacte voorzetlens voor je smartphone superhandig! Je kunt hem eenvoudig meenemen op reis en wanneer je een foto wilt van iets wat net even te ver weg is, dan pak je je clip-on telelens erbij en maak je de mooiste foto’s.

 

Deel je mening met anderen:

Laat een reactie achter

Mobielgoedkoop.nl
Logo